Gamla minnen och nya mål!

Hej bloggen!

Hoppas att du inte har glömt bort mig *blink blink*.

Det här med att flytta ut och bo själv är ett tveeggat vapen. Kan bestämma över matintag själv - men samtidigt så är det precis det att man KAN bestämma allting själv. Nej jag vågar inte ens tänka på vad jag väger numera. Kanske 62. Kanske 65. Kommer nog bli bättre snart. Känner verkligen för att ta tag i detta igen.

Det jobbigaste med att vara "normalviktig" är att man ser någon vän tagga mig på FB och så har an en riktigt fet arm. Eller en dubbelhaka om bilden är tagen ur en osmikrande vinkel. Pinsamt att se själv. Ännu värre skulle det kännas i fall en vän/bekant skulle se den och tänka, men gud fröken har verkligen gått upp i vikt...

Jaja en banta och spara pengar (som den student an är hehe) känns ju super.

55 kg here i come!

Puss puss


Kommentarer
Postat av: Lala <3

Hahah vet hur det känns det där med dubbelhakan och så vidare.. :P Finns många sådana bilder på mig. >< You go girl! Lycka till men viktnedgången!

2010-01-03 @ 22:13:39
URL: http://becomeperfect.blogg.se/
Postat av: Jenny

Vilken konstig blogg du har..

Känner igen mig lite i dig för tio år sedan och blir lite skraj över att sådana tankar so du har kommer ut på nätet för det rä inte friskt.

Man mår inte bra av att äta 400 kcal per dag och du kommer aldrig nå en bra balansvikt genom att äta godis pulver och skräp. Fokusera på rätt saker ät mer och rätt mat så kommer du gå ner i vikt eftyersom du förmodligen har en alldeles för låg förbränning om du håller på och jojo bantar som du verkar göra nu...

2010-02-04 @ 09:56:57
Postat av: Håller med Jenny :( sorry

Känns jättejobbigt att se detta när jag också har varit i din situation och vet precis hur du känner. Fortsätter du som du gör kommer det att göra stora märken på ditt liv och du kan riskera både din psykiska och fysiska hälsa. Satsa på att älska dig själv som du är istället! Du är vacker! Livet är för kort för att inte njuta.

2010-04-12 @ 21:35:39
Postat av: mr.cavieres

Precis som ovanstående damer beskriver så är du inte ensam om att vara/varit i en sådan situation som du är i nu. Utan att märka det själv så har du faktiskt en ätstörning, vilket är väldigt vanligt bland yngre tjejer tyvärr.



Du äter ca 500kcal/dag. En person som ligger i koma behöver ca 800-1000kcal/dag för att kroppen ska fungera som den ska. Bara genom att läsa detta så lär du inse att dina 500kcal/dag inte är bra för dig alls, speciellt inte om du är såpass aktiv som du verkar vara.



Förutom att du ska höja kcal-intaget så måste du även lägga om din kost lite. Det är självklart att du kan gå ner i vikt om du äter 100g choklad per dag = ca. 500kcal, men det du inte inser är att du inte tillgodoser alla viktiga vitaminer, proteiner mm. som kroppen behöver för att fungera korrekt.



Du skrev även i en av dina tidigare poster att trots att du går ner i vikt så känner du dig nästan fetare. Detta är för att du förmodligen inte tappar så mycket FETT, utan du går ner i vätska/muskler + lite fett. Istället för att bara satsa på att gå ner i "vikt", satsa på att tappa så mycket fett du kan. Givetvis kommer du tappa muskler/vätska och så också men inte lika mycket om du håller en ganska proteinrik kost.



Jag tycker du MINST ska dubbla ditt kcal-intag.



1000kcal åtminstone, egentligen mer men du kan ju börja med 1000-1200kcal/dag i 1-2 veckor och kolla hur mycket du går ner. Satsa på att gå ner 0,5-1kg/vecka, det är en ganska bra riktlinje att gå efter utan att tappa allt för mycket muskler under din viktnedgång.



Givetvis lägger du upp ditt kostschema som du själv vill, men här är ett exempel på hur det hade kunnat se ut.



Frukost: 40g havregryn/musli med 200g mjölk + ett kokt ägg = ca. 325kcal



Lunch: Tonfisksallad (100g tonfisk i vatten med exempelvis tomat, isbergsallat osv) = ca: 130kcal



Mellanmål: 100g keso = ca. 90kcal



Middag: 150g kycklingfilé med 125g kokt fullkornsris + sallad = ca. 375kcal



Kvällsmål: 100g keso = ca. 90kcal (du kan äta keson som den är eller kanske med lite jordgubbar/hallon eller några andra bär)



Totalt:

ca: 1000kcal (115g Protein, 25g Fett, 75g kolhydrater)



Nu skrev jag bara upp ett exempel på hur det kan se ut, men jag kan garantera dig att du kommer må bättre psykiskt om du äter lite mer och bättre mat. Om du rör dig ett par gånger i veckan och stoppar i dig ca. 1000kcal/dag så lovar jag dig att du kommer gå ner minst 1kg/vecka, jag tycker inte du ska gå ner fortare än så faktiskt, det är lagom.



För att sammanfatta allt: Istället för att hetsbanta genom att t.ex äta ett äpple/dag eller liknande så försök lägga om din kost och gör den till en del av din livsstil.



Lycka till!

2010-05-27 @ 14:38:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0